wrapper

Ανακοινώσεις

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ . ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΣΗ  Του κατοικοεδρεύοντος εις τους Αγίους Αναργύρους (οδός Καφαντάρη αρ. 5 ) ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΛΕΥΚΟ, νομίμως εκπροσωπουμένου υπό του ιδρυτού και προέδρου του Κωνσταντίνου Ντάλιου, ως και δι αυτόν προσωπικώς ως αρχηγόν του κόμματος και ως φυσικό πρόσωπο κάτοικο Άνω Λιοσίων Αττικής ( οδός Μάνου Λοϊζου 6 ) τηλέφωνα επικοινωνίας 2130284225  κιν. 6934888831.

ΚΑΤΑ:
1) Ανδρέα  Ρεντζούλα του Γεωργίου,  με ΑΔΤ. ΑΚ 701818 ΑΤ Καματερού διεύθ. Ιλίου και Κλυταιμνήστρας 44 τηλ. 2102696646   

2)  Ιωάννη Ιωαννίδη του Παναγιώτη με ΑΔΤ.ΑΗ542077 ΑΤ.Ν.Σμύρνης κάτοικο Αθηνών Φυλής 24  τηλ. 6996904605.

3)  Ευγένιου Χριστοδούλου του Χρήστου με ΑΔΤ.ΑΙ.Ο54191 ΑΤ. Πετραλώνων κάτοικο Αθηνών Στρυμώνος 47-49 τηλ.6944646850.

4)  Χρήστου Αθανασίου του Σπυρίδωνος με ΑΔΤ.Χ.704381 ΑΤ. Αμαρουσίου κάτοικος Αθηνών τηλ. 6938383636.  

5)  Γρηγορίου Γεωργόπουλου του Βασιλείου με ΑΔΤ. ΑΕ 159656 κάτοικο Ιστιαίας 25 Ζωγράφου   τηλ. 6975588261.                                                    .

6)  Μάρκου Χαλίλη του Μούσα και της Μαριάμ με ΑΔΤ.ΑΚ 094712 κάτοικος Πατησίων οδός Νάζου 30-34 τηλ.2108660341 κιν. 6996758899.   

7) Αλεξάνδρα Τούγια του Κοσμά με ΑΔΤ. ΑΙ 2829143 κάτοικο Γλυφάδας Προμηθέως 11 τηλ.6984690001.   

8) Σπύρου Πουλή του Νικολάου με ΑΔΤ. ΑΒ337089 ΚΆΤΟΙΚΟ Οριζομύλων 60 στό Αιγλαλεω. Τηλ. 2105613693 κιν. 6974352990.  

9) Λαμπρινή Μουσουρίδου του Βασιλείου με ΑΔΤ.ΑΗ088726 κάτοικο Οριζομύλων στο Αιγάλεω. Τηλ. 2105613693.

10)  Δανάη Ιωαννίδου του Ιωάννη κάτοικος Αθηνών Φυλής 14 τηλ. 6996904605. 

 

 

 

Α. ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΛΕΥΚΟ.  

Την 12ην Ιουλίου 1989, σύμφωνα με το νομοθετικό Διάταγμα 59/1974 περί συστάσεως και επαναλειτουργίας πολιτικών κομμάτων και του εκλογικού νόμου, ο Ντάλιος Κωνσταντίνος του Ιωάννου κατέθεσε ΔΗΛΩΣΗ ίδρυσης Πολιτικού κόμματος με όνομα ΛΕΥΚΟ και έμβλημα  ΕΝΑ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΟ.  Δήλωσε επίσης προς τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εις τον Πρόεδρον της Βουλής, ότι οι αρχές του πολιτικού κόμματος ΛΕΥΚΟ αντιτίθενται σαφώς προς πάσαν ενέργειαν που αποσκοπεί εις την βιαία κατάληψη της εξουσίας ή την ανατροπήν του Ελευθέρου Πολιτεύματος.

Το ΛΕΥΚΟ είναι ένας κοινωνικοπολιτικός οργανισμός,(πολιτικό κόμμα)  αναγνωρισμένος από την Βουλή των Ελλήνων, διότι συνεργάστηκε προεκλογικά στο παρελθόν επίσημα με κόμματα που έγιναν Κυβέρνηση, συμπληρώνοντας τα ψηφοδέλτιά τους με υποψηφίους στελέχη του. Στις εκλογές του Ιανουαρίου συμμετείχε σε συνασπισμό με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και ήταν επίσημα κόμμα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Όταν υπεγράφη το μνημόνιο, απεχώρησε από τη συμμαχία.

Το ΛΕΥΚΟ επιδιώκει με εκλογές ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΓΝΗΣΙΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Είναι ένα πολιτικό οικοδόμημα που οι βάσεις του είναι οι κοινωνικές ομάδες των Ελλήνων πολιτών. Τα αρχικά του σημαίνουν Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων.

Οι Γεν. Διευθυντές, οι πρόεδροι, οι επιτροπές και τα συμβούλια, των Πολιτιστικών Κέντρων, των Ενώσεων και των Κινημάτων που είναι, κοινωνικές και πολιτικές δράσεις, προγράμματα του ΛΕΥΚΟ, δεν εκλέγονται αλλά διορίζονται αξιοκρατικά από τον Πρόεδρο του ΛΕΥΚΟ, ο οποίος έχει καθήκον και αποτελεί την ασφαλιστική δικλίδα της ιδεολογίας, του πολιτικού λόγου και σκοπών και επιδιώξεων του ΛΕΥΚΟ. ‘Ολοι τους προσφέρουν εθελοντικώς  και αφιλοκερδώς, όχι για να τεκμηριώσουν προσωπικά δικαιώματα, αλλά για να προσφέρουν ανιδιοτελώς ως απλοί στρατιώτες στην Πατρίδα και τους πολίτες. Κανένας δεν έχει εξασφαλισμένη τη θέση του και ανά πάσα στιγμή μπορεί να αντικατασταθεί.

Σε περίπτωση που κάποιο στέλεχος δραστηριοποιείται εκτός της φιλοσοφίας και των υποχρεώσεων του βάσει του καταστατικού του ΛΕΥΚΟ και του εσωτερικού καταστατικού της ΕΝΩΣΗΣ και του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ που ανήκει  και προβαίνει και σε παράνομες δραστηριότητες, το στέλεχος αυτό φέρει ακέραια και αποκλειστικά την ευθύνη και διαγράφεται αυτομάτως από το ΛΕΥΚΟ.

Συγκεκριμένα η οργάνωση, η δομή και οι σκοποί του ΛΕΥΚΟ, αναφέρονται στην ιδρυτική διακήρυξη και σε όλα τα καταστατικά που κατατέθηκαν κατά καιρούς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον Πρόεδρό του Ντάλιο Κωνσταντίνο. Οι διάφοροι καιροσκόποι που εκμεταλλεύονται καταστάσεις και την αδυναμία των κομμάτων για ψήφους, δημιουργώντας  μέσα σ αυτά τα δικά τους μαγαζάκια φέρνοντας δικά τους μέλη, ώστε να ψηφίζονται και να καταλαμβάνουν ισχυρές θέσεις σ αυτά, δεν έχουν καμία θέση στο ΛΕΥΚΟ.  Οι ασφαλιστικές δικλίδες είναι τέτοιες που αποκλείουν όλα τα παράσιτα εισβολείς, που ως μικρόβια θα επιδιώξουν να μολύνουν έναν υγιή κοινωνικοπολιτικό οργανισμό, το ΛΕΥΚΟ που διατηρείται επί 27 χρόνια  και προσφέρει ανιδιοτελώς στην Πατρίδα και στους Έλληνες πολίτες, έχει ταυτιστεί με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και την εκφράζει αποδεδειγμένα.

Την κάθε εποχή η ΛΑΪΚΉ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ, η πλειοψηφία των πολιτών επέλεγε την πολιτική δύναμη που την εξέφραζε και την ψήφιζε.  Ο Λαός μας δεν ήταν αυτός που κάθε φορά ψήφιζε διαφορετικά και εξέλεγε Κυβερνήσεις? Το ΛΕΥΚΟ που οι αποφάσεις του ήταν συλλογικές κάθε φορά εξέφραζε την πλειοψηφία των πολιτών και εάν κατά καιρούς εξαπατήθηκαν οι πολίτες από διάφορες Κυβερνήσεις, εξαπατήθηκε και το ΛΕΥΚΟ. Το σημαντικό είναι ότι το ΛΕΥΚΟ και ο πρόεδρός του, ουδέποτε πρόδωσαν τους πολίτες.  

ΣΥΝΤΟΜΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΔΙΚΟΥ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΜΑΣ  
1) Ο μηνυόμενος Ρεντζούλας Ανδρέας στις 4  Απριλίου 2016 διορίστηκε από τον Πρόεδρο του ΛΕΥΚΟ, Γεν. Διευθυντής των προγραμμάτων του ΛΕΥΚΟ, ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ και ΟΙΚΟΤΕΧΝΩΝ – ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ και ανέλαβε την υποχρέωση να οργανώσει αυτά τα προγράμματα.  Στις 19-7-2016 του ανετέθη από τον πρόεδρο να λειτουργεί και ως Γεν. Γραμματέας διότι ο μέχρι τότε Γεν. Γραμματέας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχε καθόλου χρόνο.

Λόγω ζήλου και έντονης δραστηριότητας και για πρακτικούς λόγους του ανετέθη και η συνδιαχείρηση των οικονομικών μαζί με άλλα τρία στελέχη. Όταν έλαβε κάποιες αρμοδιότητες, άρχισε να λειτουργεί και να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις και δημιουργούσε τετελεσμένα γεγονότα που τα μάθαινε αργότερα η Διοικητική Επιτροπή και ο πρόεδρος.  Λόγω καταγγελιών και στοιχείων ενέχεται  σε παράνομες δραστηριότητες, που έβλαψαν το ΛΕΥΚΟ και την δημόσια εικόνα του.

Όταν ο πρόεδρος του ζήτησε επίμονα εξηγήσεις και τον έφερε σε αδιέξοδο ως αντίδρασή του επέλεξε να υποβάλει εγγράφως την παραίτησή του και  να παραδώσει την ταυτότητά του και τα κλειδιά των γραφείων του ΛΕΥΚΟ .  Την επόμενη ημέρα  η παραίτησή του έγινε δεκτή από την Διοικητική επιτροπή. Στο τέλος της συνεδρίασης κατέθεσε αίτημα ανάκλησης της παραίτησής του, η οποία δεν έγινε δεκτή μετά από δύο ημέρες από την Διοικητική Επιτροπή.

Επίσης με δόλο και εν γνώσει της αναληθείας συκοφάντησε και δυσφήμισε τον πρόεδρο του ΛΕΥΚΟ Ντάλιο Κωνσταντίνο και δι' αυτού το πολιτικό κόμμα ΛΕΥΚΟ, διασπείροντας  ψευδείς ειδήσεις και κατηγορίες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες και φόβο στα μέλη του κόμματος και στους πολίτες. Διέδιδε στα μέλη ότι το μπλοκ των αποδείξεων για τις συνδρομές των μελών  του Κεντρικού Συμβουλίου που θεώρησε ο πρόεδρος στη Βουλή είναι πλαστό και η σφραγίδα της Βουλής είναι πλαστή και μπήκε από τον πρόεδρο Ντάλιο Κων/νο.

Ο Πρόεδρος θεώρησε δύο μπλόκ αποδείξεων στη Βουλή τα οποία είναι διάτρητα και σφραγισμένα και θεωρημένα στο πίσω μέρος από το 1 έως το 100 με αριθ. Πράξης 24/11-12-2012 και δεν είχε κανένα λόγο να θεωρεί ο ίδιος μπλόκ αφού στη Βουλή μπορούσε να θεωρήσει όσα θέλει και μάλιστα με το νέο νόμο οι νέες αποδείξεις δεν χρειάζονται θεώρηση παρά μόνο την σφραγίδα του κόμματος.

Στις 7 -10 – 2016 κοινοποιεί εξώδικο στον πρόεδρο του ΛΕΥΚΟ και τον καλεί υπό την ιδιότητα του Γεν. Γραμματέως  του ΛΕΥΚΟ, ( ενώ επισήμως είχε διαγραφεί από το ΛΕΥΚΟ,)να παραστεί στις 8–10- 2016  ημέραν Σάββατο και ώρα 12πμ. Εις τα γραφεία του κόμματος κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού και Κεντρικού Συμβουλίου του ΛΕΥΚΟ, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα.. 1) Αντικατάσταση προέδρου. 2) Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 3) Ανάκληση αιτήσεως της παραιτήσεως του και τέλος δηλώνει ότι εάν δεν παραστεί ο πρόεδρος η συζήτηση θα γίνει ερήμην του.

Την Παρασκευή μετά το εξώδικο που έλαβε ο πρόεδρος, μαζί με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής πήγε στα γραφεία του ΛΕΥΚΟ στην Καφαντάρη και εξέδωσε Ανακοίνωση την οποία και τοποθέτησε σε δύο προσόψεις των γραφείων ώστε να διαβάζεται από έξω, με την οποία Απαγόρευε ρητά να γίνει οποιαδήποτε συγκέντρωση στα γραφεία και να παραβιάσουν αυτά διότι επισήμως κανένας δεν εδικαιούτο να έχει κλειδιά παρά μόνο αυτός.

Παρ όλα αυτά το Σάββατο ο Ρεντζούλας Ανδρέας παραβίασε τα γραφεία με κλειδιά που είχε κρυφά (διότι όταν παραιτήθηκε παρέδωσε τα κλειδιά στον πρόεδρο) αφαίρεσε τις ανακοινώσεις και πραγματοποίησε συνάντηση 19 ατόμων μεταξύ των οποίων και κάποια μελη του ΛΕΥΚΟ, τα οποία ειδοποιήθηκαν για την συνάντηση χωρίς να γνωρίζουν τα γεγονότα.

Έλαβαν μέρος στη συζήτηση και δεν θέλησαν να συμμετέχουν στην διαδικασία εκλογής προσωρινής επιτροπής, διότι δεν είχαν κανένα τέτοιο δικαίωμα εκ του καταστατικού. Στις 13-10-2016 επεδώθη εξώδικο στον πρόεδρο του ΛΕΥΚΟ που το υπογράφουν 19 μέλη και μη μέλη του ΛΕΥΚΟ και τον καλούν να παραστεί και να συμμετάχει σε εκλογές δια την ανάδειξη νέου προέδρου του ΛΕΥΚΟ και νέου Διοικητικού Συμβουλίου στις 23-10-2016 ημέραν Κυριακή στα γραφεία του κόμματος στην Καφαντάρη. 

Μετά από αυτό ο πρόεδρος πήρε τηλέφωνο τα μέλη που υπέγραψαν στο εξώδικο και τα περισσότερα δήλωσαν άγνοια για το εξώδικο και ότι τους παραπλάνησε ο Ρεντζούλας Ανδρέας και ότι πήρε την υπογραφή τους για άλλο λόγο. Δύο εξ αυτών υπέγραψαν και υπεύθυνη δήλωση ότι εξαπατήθηκαν. Ο πρόεδρος του ΛΕΥΚΟ και η Διοικητική Επιτροπή κάλεσε σε συγκέντρωση τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου του κόμματος την Κυριακή 23-10-2016 και ώρα 11πμ. Για εμημέρωση στα γραφεία του κόμματος.

Παράλληλα ενημέρωσε εγγράφως και το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής για τις παράνομες εκλογές που ετοίμαζε ο Ρεντζούλας με την παρέα του για να οικειοποιηθεί το ΛΕΥΚΟ. Την Κυριακή στις 11πμ. Παραβρέθηκαν στα γραφεία του ΛΕΥΚΟ στην Καφαντάρη 5 αίθουσα ισογείου 25 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου και υπέγραψαν την παρουσία τους στα πρακτικά. Στις 12 ήρθε ο Ρεντζούλας και η ομάδα  του και παρά του ότι ο πρόεδρος τους κάλεσε να παρευρεθούν στην ενημέρωση και να λάβουν και το λόγο για να εξηγήσουν τις παράνομες δραστηριότητές τους, απεχώρησαν και συγκεντρώθηκαν στο προσωπικό γραφείο του Ρεντζούλα που είναι στο ίδιο κτήριο στον πρώτο όροφο και έκαναν εκλογές μεταξύ τους εκλέγοντας τον Ρεντζούλα ως νέο πρόεδρο του ΛΕΥΚΟ και άλλα πέντε μέλη ως το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.  

Ο πρόεδρος του ΛΕΥΚΟ  Ντάλιος Κωνσταντίνος και τα μέλη του ΛΕΥΚΟ, παρέμειναν έως ότου έφυγε ο Ρεντζούλας και η ομάδα του και κλείδωσαν τα γραφεία του κόμματος. Στις 26-10-2016 επεδώθη νέο εξώδικο εις τον πρόεδρον του ΛΕΥΚΟ και εις την Καραζέρη  Παρασκευή από τον Ρεντζούλα Ανδρέα και από τα πέντε μέλη της παράνομης  Διοικητικής Επιτροπής και τους καλούν να παραδώσουν, το βιβλίο των πρακτικών, τις σφραγίδες του κόμματος και τα λοιπά έγγραφα. Παράλληλα ο Πρόεδρος δεχόταν διάφορες προτάσεις από κοινούς γνωστούς να πουλήσει το κόμμα στον Ρεντζούλα Ανδρέα και να γίνει επίτιμος πρόεδρος, ή να ξαναδιορίσει τον Ρεντζούλα ανδρέα και να του αναθέσει την διαχείρηση και αυτός να του δίνει ένα μηνιαίο ποσόν που θα συμφωνήσουνε.

Και με το τελευταίο εξώδικο που έστειλε η παράνομη ομάδα Ρεντζούλα, αποδεικνύει τα ποινικά αδικήματα που έχει διαπράξει κατά του πολιτικού κόμματος ΛΕΥΚΟ των στελεχών του και του ιδρυτή και Αρχηγού του Ντάλιου Κωνσταντίνου. Στο διάστημα αυτό που συνέβαιναν αυτά τα γεγονότα, ο πρόεδρος του ΛΕΥΚΟ κατέθεσε εγγράφως δύο καταγγελίες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι οποίες και αναρτήθηκαν αμέσως στο site  www.leuko.gr.  Όλα τα αδικήματα συμπεριλαμβάνονται στην ειδική ποινική προστασία των πολιτικών κομμάτων και στην ειδική ποινική προστασία των αρχηγών των κομμάτων. Στον ποινικό Κώδικα υπάρχουν ειδικές διατάξεις που θεσπίζουν άμεση ή έμεση ποινική προστασία των πολιτικών κομμάτων έναντι των αντιστοίχων προσβολών τους.

Η ειδική αυτή προστασία δεν είναι η μόνη ποινική προστασία που απολαμβάνουν τα πολιτικά κόμματα, αφού είναι δυνατόν μία σειρά κοινά εγκλήματα τα οποία περιέχονται στην ποινική νομοθεσία να έχουν ως υλικό αντικείμενο ΄ως παθόντα και κάποιο πολιτικό κόμμα. (πχ. Πλαστογραφία, άρθρ.216, απάτη άρθρ. 386 ΠΚ και άλλα εγκλήματα που στις περιπτώσεις αυτές τα πολιτικά κόμματα απολαμβάνουν ιδιαίτερη προστασία που παρέχει ο ΠΚ γιατί είναι φορείς ενόμων αγαθών.

Οι διατάξεις 181 παρ.1 εδ. Β, 157παρ.1, 157Α, 197παρ.1 και 322 εδ. Β στοιχ. Του ΠΚ αποβλέπουν αποκλειστικά και μόνο άμεση ή έμμεση προστασία των πολιτικών κομμάτων. Αναλυτικότερα οι διατάξεις αυτές επαπειλούν τιμωρία για περιύβριση αρχηγού κόμματος ( άρθρ. 181παρ.1εδ. β ΠΚ.) Μετά την ψήφιση του ισχύοντος Συντάγματος προστέθηκαν τέσσερις διατάξεις, οι οποίες επιφυλάσσουν ιδιαίτερη ποινική προστασία των πολιτικών κομμάτων και ιδιαίτερη προστασία των αρχηγών των κομμάτων.

Με την τροπολογία του άρθρ. 197παρ.1 και την προσθήκη του άρθρ. 157 Α στον ποινικό κώδικα το πολιτικό κόμμα δεν προστατεύεται πια μόνο έμμεσα, μέσω της προστασίας του αρχηγού του, αλλά άμεσα και ευρύτερα. Επίσης ο Ρεντζούλας Ανδρέας ένέχεται και στις καταγγελίες για τις παράνομες δραστηριότητες του Χαλίλη Μάρκου, ως εμπορας και διαμεσολαβητής που αγόραζε αγροτικά προϊόντα και τα έστελνε στην Αίγυπτο. Επίσης ενέχεται και στις καταγγελίες για παράνομες δραστηριότητες στην κατάληψη του Βοτανικού και στην στέγη αστέγων , επί της Ιερά οδού 114.  2) και 3) Οι μηνυόμενοι  Ιωαννίδης Ιωάννης  και Χριστοδούλου Ευγένειος τον Μάϊο του 2016  διορίστηκαν από τον πρόεδρο του ΛΕΥΚΟ Μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου πρόεδρος και Αντιπρόεδρος ο δεύτερος στο ΚΙΝΗΜΑ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ–ΟΠΛΙΤΩΝ.

Από τις αρχές  Ιουλίου λειτουργούσαν ανεξέλεγκτα χωρίς να λαμβάνουν  υπόψιν τους τις  υποδείξεις και συμβουλές του προέδρου όπως ήταν υποχρεωμένοι  βάσει και του εσωτερικού καταστατικού του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ –ΟΠΛΙΤΩΝ και το καταστατικό του ΛΕΥΚΟ.

Πήραν αυτόνομα πρωτοβουλίες και πραγματοποίησαν κατάληψη του πρώην στρατοπέδου στην Ιερά οδό 114 για να εμποδίσουν  την κατασκευή του τεμένους στο Βοτανικό. Επικαλέστηκαν ότι θα δημιουργήσουν μία στέγη για τους άστεγους και κινητοποίησαν διάφορους ακραίους  για τη φύλαξη του χώρου. Σύμφωνα με καταγγελίες ενέχονται σε παράνομες πράξεις  οι οποίες είναι σε διερεύνηση από τις αρχές. Στις δραστηριότητές τους αυτές είχαν την υποστήριξη και συνεργασία του Ρεντζούλα Ανδρέα, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για των συντονισμό των Ενώσεων και Κινημάτων του ΛΕΥΚΟ.

Ζητούσαν επιμόνως από τον πρόεδρο του ΛΕΥΚΟ να τους ανοίξει δικό τους λογαριασμό στην τράπεζα για να εισπράττουν χρήματα από δωρεές και να τους δώσει και αποδείξεις οικονομικής ενίσχυσης. Παρά την άρνηση του προέδρου εισέπρατταν χρήματα, τρόφιμα και διάφορα αντικείμενα με ανακοινώσεις στο διαδίκτυο. Ο πρόεδρος του ΛΕΥΚΟ αργότερα κατόπιν εισηγήσεως της Διοικητικής Επιτροπής τους διέγραψε. Όταν ετέθησαν εκτός κόμματος δημιούργησαν παράνομη ομάδα με τον Ρεντζούλα Ανδρέα και πραγματοποίησαν μεταξύ τους εκλογές με σκοπό να ανατρέψουν τον ιδρυτή και πρόεδρο του ΛΕΥΚΟ που είναι θεσμοθετημένο όργανο της Ελληνικής πολιτείας. Η διαδικασία των παράνομων ενεργειών τους αναφέρεται ανωτέρω και με τα αποδεικτικά στοιχεία που σας προσκομίζονται αποδεικνύεται ότι έχουν συστήσει παράνομη οργάνωση διαπράττοντας ποινικά αδικήματα.

4) Με τις ίδιες κατηγορίες μηνύεται και ο Αθανασίου Χρήστος ο οποίος διορίστηκε και αυτός από τον Πρόεδρο τον Μάϊο του 2016 Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και πρόεδρος στην ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ κοινωνικό πρόγραμμα του ΛΕΥΚΟ.  5) Ο Γεωργόπουλος Γρηγόριος διορίστηκε στις 17 Αυγούστου 2016  από τον πρόεδρο ταμίας στην ΕΝΩΣΗ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και κατηγορείται διότι συμμετείχε στις παράνομες ενέργειες της ομάδας Ρεντζούλα και συμμετέχει στη νέα παράνομη Διοικητική Επιτροπή του ΛΕΥΚΟ και στις δραστηριότητες του Βοτανικού.  6) Ο Χαλίλης Μάρκος διορίστηκε από τον πρόεδρο του ΛΕΥΚΟ στις 17 Αυγούστου 2016  Γενικός Διευθυντής  του τμήματος εξαγωγών Ελληνικών προϊόντων της ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ – ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ με σκοπό να οργανώσει τις εξαγωγές Ελληνικών προϊόντων με εταιρείες Αιγυπτιακές και να λαμβάνει Η ΕΝΩΣΗ  ως οικονομική ενίσχυση δύο  λεπτά για κάθε κιλό δίδοντας τιμολόγιο που εξέδωσε για το σκοπό αυτό.

Κατηγορείται διότι εξαπάτησε την ΕΝΩΣΗ η οποία τον σύστησε στους παραγωγούς και με τις παράνομες δραστηριότητές του δυσφήμισε το ΛΕΥΚΟ και έβλαψε την δημόσια εικόνα του και καταχράστηκε την προμήθεια της ΕΝΩΣΗΣ που εκπροσωπούσε από όλες τις αγορές και εξαγωγές που έγιναν με την διαμεσολάβηση της ΕΝΩΣΗΣ. Υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι στην κατάχρηση των χρημάτων που δικαιούταν η ΕΝΩΣΗ συμμετείχε και ο Ρεντζούλας Ανδρέας, διότι μαζί  άνοιξαν το γραφείο στο Άργος, το οποίο τώρα δεν το πληρώνουν και ο ιδιοκτήτης ζητάει τα ενοίκια από το ΛΕΥΚΟ. Το γραφείο του Άργους δημιουργεί ακόμη χρέη από λογαριασμούς τηλεφώνου , ΔΕΗ και νερού. Υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για την δράση του Χαλίλη Μάρκου οι οποίες θα διερευνηθούν από τις αρχές.

Οι μηνυόμενοι 7)  8) 9) και 10) κατηγορούνται διότι συμμετείχαν στις παράνομες διαδικασίες εκλογών και στην παράνομη Διοικητική Επιτροπή. Όλοι οι ανωτέρω μηνυόμενοι διέπραξαν τα αδικήματα που αναλογούν στον καθένα χωριστά. Του δόλου της συκοφαντίας και δυσφήμισης κατ άρθρον 363 ΠΚ εξύβρισιν κατ άρθον παρ. 1 για παράβαση του άρθρου 191παρ.1 περί διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ εξακολούθηση κατ άρθρον 98 ΠΚ. Υπεξαίρεση  κατ άρθρον 375 ΠΚ. Εκβίασης κατ άρθρον 385 ΠΚ. Απάτης κατ άρθρον 386 ΠΚ. Το ΛΕΥΚΟ σύμφωνα με τις καταγγελίες και τα αποδεικτικά στοιχεία, έχει σοβαρές υπόνοιες και αυτό το θέτει στην δική σας κρίση ότι οι μηνυόμενοι μπορεί να διέπραξαν  και σοβαρότερα αδικήματα όπως αυτά που αναφέρει ο Νόμος του Ποινικού Κώδικα σε συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση .

ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ  ΜΗΝΥΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΑΙΤΟΥΜΑΙ την κατά νόμον δίωξή τους και τιμωρία τους και ΔΗΛΩΝΩ ότι παρίσταμαι ως πολιτικός ενάγων αιτούμενος χρηματική ικανοποίηση 44ευρώ με επιφύλαξη δια την προσγενομένην μοι ηθικήν βλάβην, τα οποία θα διατεθούν σε κοινωνικά προγράμματα του ΛΕΥΚΟ. Μάρτυρες προτείνω τα μέλη του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ κόμματος ΛΕΥΚΟ, ήτοι. 1. Τον Αντιπρόεδρο Χρήστου Μιχαήλ  2. Τον Παπαδιά Μελέτιο 3. Τον Μελισσάρη Χαράλαμπο.                                                                                                                                                                

Αθήνα 1/11/2016
Ο μηνυτής          

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016

Κεντρικά Γραφεία

Ιθάκης 84

Αθήνα

Τηλεφωνικό κέντρο: 2130284225 - 6934888831

 

 

 

Ενώσεις

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας. Είναι ...
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - 1) Η ...
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ...

Κινήματα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ...
Οι νταβατζήδες της πολιτικής παρέα με τους ...
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ  ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ...