wrapper

Ανακοινώσεις

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ – ΛΕΥΚΟ – ΜΕ ΑΦΜ 090283759 (Νομική Προσωπικότητα μη κερδοσκοπική)  τηλέφωνο επικοινωνίας 2130284225 κινητό 6934888831

1) ΕΠΩΝΥΜΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

2) ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.

Έδρα ορίζεται η ΑΘΗΝΑ στην ΕΛΛΑΔΑ επί της Καφαντάρη 5 στους Αγίους Αναργύρους  και έδρες των περιφερειακών οργανώσεων οι πόλεις της Ελλάδας.

3) ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ δύναται μα απόφασή του να ιδρύει περιφερειακές οργανώσεις σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας

4) ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ

Η ΕΝΩΣΗ  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ,  δημιουργήθηκε για να συμβάλλει στις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό μας.Ασχολείται με την παροχή και την ανάπτυξη εξειδικευμένων υπηρεσιών και δραστηριοτήτων στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η δραστηριότητα της Ένωσης αφορά όλους όσους ασκούν τέχνη, είτε σε επαγγελματικό είτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο, για ισότιμη πρόσβαση στο τοπίο της εμπορικής και πολιτισμικής επικοινωνίας.

Στόχος της είναι η ενημέρωση, η προβολή και η προώθηση οποιασδήποτε καλλιτεχνικής πράξης και δράσης, κοινωνικής τάσης και εκδήλωσης κάτω από ένα συνειρμικό σκελετό. Στόχος της, επίσης, είναι η συσχέτιση, η σύνδεση, η συμμαχία, η ένωση και η σύμπλευση ετερόκλιτων «υλικών» και νοημάτων, για να καταλήξει στην προβολή της αναγέννησης σε μία αισθητική συμβίωση πολλαπλών παραλλαγών, επιλογών και δυνατοτήτων.

Η απόλυτα υψηλή διεισδυτικότητα και η προστασία της προσωπικής κατάθεσης και η επικοινωνία με φαντασία και δημιουργική αλληλουχία.

Η δημιουργία και η συμμετοχή της σε ολοκληρωμένες καμπάνιες κοινωνικής αρωγής προάγει τον κοινωνικό της ρόλο, αναδεικνύοντας τις ηθικές αξίες της ανθρώπινης ύπαρξης, αφυπνίζοντας την κοινωνική συνείδηση και ταυτόχρονα διασφαλίζοντας ένα διεθνές πολιτισμικό πεδίο.

Σκοπός της Ένωσης επίσης είναι:
Η καταγραφή και η παρουσίαση των Ελλήνων καλλιτεχνών και όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με την τέχνη, συμπεριλαμβάνοντας ηθοποιούς, βοηθητικούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, συγγραφείς, λογοτέχνες, ποιητές, εικαστικούς, γλύπτες, ζωγράφους, φωτογράφους, σκιτσογράφους, μουσικούς, τραγουδιστές, συνθέτες, στιχουργούς και γενικότερα όσων εργάζονται και δημιουργούν στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

Η παροχή Νομικής στήριξης.
Ο καθορισμός όρων και συνθηκών δημιουργίας και διάδοσης του πνευματικού τους έργου. Η συμμετοχή και συμπαράσταση των επαγγελματικών και πνευματικών τους κατακτήσεων. Στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας για την πρόοδο και την ευημερία του Ελληνικού κινηματογράφου, θεάτρου και τηλεόρασης θα συμμετέχει ενεργά σε δρώμενα κι εξελίξεις .

Η Διεθνής Ένωση Ελλήνων Καλλιτεχνών, έχοντας ως αφετηρία την ομαδική προσπάθεια για κοινωφελείς σκοπούς θα συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία εκδηλώσεων κοινωνικού χαρακτήρα και δημόσιας ψυχαγωγίας. H ΕΝΩΣΗ θα δημιουργήσει ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.

Στην ΕΝΩΣΗ θα δημιουργούνται διάφορα τμήματα ανάλογα με την τέχνη και τους καλλιτέχνες που θα αντιπροσωπεύουν και οι δραστηριότητές τους θα διοικούνται από διαφορετικές εξειδικευμένες επιτροπές που θα εκλέγονται με δημοκρατικές διαδικασίες.

Η ΕΝΩΣΗ ως δυναμικός, ανθρωποκεντρικός και αξιοκρατικός φορέας, θα αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους καλλιτέχνες και δημιουργούς και θα τους προσφέρει ευκαιρίες να παρουσιάζουν την δουλειά τους στο φιλότεχνο κοινό, ανεξάρτητα από τις επαφές και γνωριμίες τους με τα εμπορικά δίκτυα της τέχνης.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αντιπαλότητα της ΕΝΩΣΗΣ προς τους επαγγελματίες του χώρου της τέχνης, αλλά πεποίθησή της ότι αξιόλογοι καλλιτέχνες διαφεύγουν της προσοχής τους με αποτέλεσμα να στερείται πολιτισμικά ο τόπος το έργο τους.

Η ΕΝΩΣΗ θα συμβάλλ με την αρωγή της με διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό ώστε να γίνονται γνωστοί οι καλλιτέχνες και το έργο τους.

Η ΕΝΩΣΗ δημιουργεί νομικό τμήμα προκειμένου να κατοχυρώνει και να διαφυλάττει τα πνευματικά δικαιώματά τους σύμφωνα με τους Ελληνικούς αλλά και Διεθνείς νόμους που προστατεύουν τα πνευματικά δικαιώματα.

Επίσης θα προωθήσει την διάδοση και την εκμάθηση των τεχνών και θα δημιουργήσει χώρους διδασκαλίας, προσιτούς σε κάθε ηλικία και μορφωτικό επίπεδο, για να στηρίξει το δικαίωμα όλων στις τέχνες και τον πολιτισμό.

5) ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ
Σήμερα η χώρα μας αντιμετωπίζει κρίση οικονομική και πολιτιστική. Είναι δεδομένο πλέον ότι η τέχνη και η κρίση έχουν σχέση διαλεκτική. Είναι μία σχέση δημιουργική γιατί πυροδοτεί την καλλιτεχνική ανησυχία και έμπνευση.

Είναι μία σχέση αλληλεγγύης που ενώνει τους καλλιτέχνες με το πολύπαθο κοινό τους. Οι καλλιτέχνες με την τέχνη τους σήμερα που οι πολίτες βιώνουν την οικονομική κρίση, δεν μπορούν να αυξήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, ούτε να μειώσουν την ανεργία. Μπορούν όμως να συμβάλλουν στην ψυχική ανάταση του κοινού με την καλλιτεχνική δημιουργία τους.

Στην Ελλάδα της κρίσης που η κοινωνία βασανίζεται από το άγχος του βιοπορισμού, οι καλλιτέχνες που ζουν και αυτοί μέσα σε κλίμα φόβου και
ανασφάλειας, τώρα χρειάζονται να εκφραστούν με την τέχνη τους περισσότερο από ποτέ. Δηλώνουν παρόντες ως ενεργοί πολίτες διαδραματίζοντας ένα βαρυσήμαντο κοινωνικοπολιτικό ρόλο. Εκφράζουν τα πιο ριζοσπαστικά αιτήματα της κοινωνίας που είναι πανανθρώπινα κατανοητά και μέσα από το έργο τους στοχεύουν στην αποτίναξη της μιζέριας.

Βάζουν χρώμα και φαντασία στο ζωγραφισμένο με μελανά χρώματα καμβά της καθημερινότητάς μας. Η τέχνη διεγείρει τις αισθήσεις μας και μας κάνει όχι μόνον περισσότερο ευαίσθητους και εκλεπτυσμένους αισθητικά, ψυχικά και ηθικά, αλλά και περισσότερο αλληλέγγυους, καθώς μας υποδεικνύει την κοινή πανανθρώπινη μοίρα μας.

Σήμερα που η ψυχική επαφή των καλλιτεχνών μέ το κοινό τους είναι πιό απαραίτητη, σήμερα που χρειάζονται οι καλλιτέχνες το κοινό τους και οι πολίτες το έργο τους, η ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΩΝ  θα συνεργάζεται και με τις άλλες κοινωνικές ομάδες των Ελλήνων πολιτών σέ ένα κοινό αγώνα για τα δίκαια της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

6) ΜΕΛΗ  
Μέλος μπορεί να γίνει κάθε φυσικό πρόσωπο που αποδέχεται τους σκοπούς της  και επιθυμεί να συμβάλλει στην επίτευξη των σκοπών αυτών.  
Όλα τα μέλη, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους κατατάσσονται στη δύναμη της αντίστοιχης Περιφερειακής  Οργάνωσης της ΕΝΩΣΗΣ. 

Παύουν να είναι μέλη της: Όσοι παραιτούνται με έγγραφη δήλωσή τους .

Ο Πρόεδρος του ΛΕΥΚΟ διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει όποιο μέλος δεν είναι ταμειακά ενήμερο με την συνδρομή του διότι το παρόν ΚΙΝΗΜΑ είναι πολιτική δράση του πολιτικού κόμματος ΛΕΥΚΟ και για την συμπεριφορά του που είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του απλού μέλους ή του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΩΣΗΣ.

7) ΠΟΡΟΙ
Πόροι ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ είναι:  

(α) Για τα ΜΕΛΗ εγγραφή είναι συμβολική  και εθελοντική ως οικονομική ενίσχυση. στην ΕΝΩΣΗ.
(β)  Η ετήσια συνδρομή των στελεχών του Διοικητικού συμβουλίου και των εκπροσώπων ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού είναι  200 ευρώ. Πόροι επίσης μπορούν να προέλθουν από δωρεές, επιχορηγήσεις, κληρονομιές, κληροδοσίες, η άλλα νόμιμα έσοδα από διάφορες άλλες δραστηριότητες, διαφημίσεις, λαχειοφόρες αγορές και άλλες.

8) ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Η ΕΝΩΣΗ διοικείται από το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επιλέγονται από τον Πρόεδρο του ΛΕΥΚΟ ως ασφαλιστική δικλίδα, διότι Η ΕΝΩΣΗ λειτουργεί ως κοινωνικοπολιτική δράση του ΛΕΥΚΟ που πρέπει να λειτουργεί με την καθοδήγηση του προέδρου και οι δραστηριότητές τους να μην είναι ανεξέλεκτες και να έρχονται σε αντίθεση με την κοινωνική και πολιτική φιλοσοφία του ΛΕΥΚΟ, την οποία την εμπνεύστηκε ως πνευματικός δημιουργός και την ίδρυσε.

Εάν κάποιο  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου παραβεί με πράξεις του, το παρόν καταστατικό, τότε το μέλος αυτό διαγράφεται αμέσως από τον Πρόεδρο του ΛΕΥΚΟ χωρίς δικαίωμα ανάκλησης και φέρει αποκλειστικά και μόνον αυτό τις ευθύνες για ενέργειες που βλάπτουν την ΕΝΩΣΗ.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία είναι και μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου του ΛΕΥΚΟ δεν δικαιούνται να συμμετέχουν σε ψηφοφορίες για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΕΥΚΟ η οποία διορίζεται από τον Πρόεδρο του ΛΕΥΚΟ, παρά μόνο όταν πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του κόμματος και ψηφίσουν για τα θέματα που θα θέσει σε ψηφοφορία η Κεντρική Επιτροπή του ΛΕΥΚΟ.

 9) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΑΜΕΙΟ.

(α) Εάν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ αποφασίσει να πραγματοποιήσει οικονομική ενίσχυση για κάποιες δράσεις του πρέπει να ζητήσει από το ΛΕΥΚΟ αποδείξεις οικονομικής ενίσχυσης, διότι το ΛΕΥΚΟ είναι υπεύθυνο σύμφωνα με τον νόμο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ είναι υποχρεωμένο να διατηρεί Βιβλίο εσόδων – εξόδων το οποίο δεν θα είναι φορολογικό βιβλίο αλλά θα τηρείται για διαχειριστικούς λόγους διαφάνειας των συναλλαγών και μόνο και θα ελέγχεται από το ΛΕΥΚΟ.

(β) Όλα τα έσοδα καταθέτονται σε τραπεζικό λογαριασμό του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.

(γ) Όλα τα στελέχη και μέλη ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, παρέχουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικώς και αφιλοκερδώς και ουδεμία απαίτηση οικονομική έχουν από ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ παρά μόνο την υποχρέωση να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους ανάλογα με το παρόν καταστατικό..Έχουν επίσης όλα τα δικαιώματα και τα προνόμια ως μέλη που απορρέουν από την αρμόδια νομοθεσία.

ΑΘΗΝΑ  5 - Μαϊου - 2012
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ
Κων/νος  Ντάλιος.

Κεντρικά Γραφεία

Ιθάκης 84

Αθήνα

Τηλεφωνικό κέντρο: 2130284225 - 6934888831

 

 

 

Ενώσεις

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας. Είναι ...
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - 1) Η ...
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ...

Κινήματα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ...
Οι νταβατζήδες της πολιτικής παρέα με τους ...
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ  ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ...