wrapper

Ανακοινώσεις

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ – ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ - Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. -               

1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Κοινωνικό πρόγραμμα αλληλέγγυας οικονομίας του  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ – ΛΕΥΚΟ – που τα αρχικά του σημαίνουν ( ΛΑΪΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ) Νομική Προσωπικότητα με ΑΦΜ 090283759 μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

2. ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.
Έδρα ορίζεται η ΑΘΗΝΑ επί της Kαφαντάρη 5 στούς Αγίους Αναργύρους.
Το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, δύναται με ειδική απόφασή του να ιδρύει περιφερειακές οργανώσεις σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.

3. ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.
α) Σκοπός της ΕΝΩΣΗΣ είναι , να προστατεύει, να καλύπτει τις αδυναμίες των μελών της ΕΝΩΣΗΣ, να τους βοηθάει και να τους φέρνει σε άμεση επαφή με τους καταναλωτές και με επιχειρηματίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την χοντρική προώθηση των προϊόντων τους.

Ο ρόλος της ΕΝΩΣΗΣ είναι καθαρά συμβουλευτικός και οργανωτικός.
Επίσης θα βοηθήσει και τους καταναλωτές γενικότερα διότι:

α) σπάει το μονοπώλιο

β) δεν επιβαρύνεται το προϊόν με τα υπερκέρδη των μεσαζόντων και

γ) και μειώνονται οι τιμές με πολλούς τρόπους.

Επίσης υπάρχουν πολλοί Έλληνες παραγωγοί οι οποίοι πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από τους διάφορους χονδρέμπορους οι οποίοι μεθοδευμένα αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές.
Για αυτόν και άλλους σοβαρούς λόγους Η ΕΝΩΣΗ αποφάσισε να οργανώσει τοπικές ΑΓΟΡΕΣ. Οι αγορές θα στεγάζονται σε κεντρικές τοποθεσίες  που πολύ εύκολα θα προσεγγίζεται από όλους τους καταναλωτές και θα διαθέτει προϊόντα των παραγωγών χωρίς μεσάζοντες.

Επίσης θα οργανωθούν γραφεία με γραμματειακή υποστήριξη που θα εκπροσωπούν τους Έλληνες παραγωγούς. θα δημιουργηθούν μόνιμοι εκθεσιακοί χώροι και θα λαμβάνονται παραγγελίες για λογαριασμό των μελών της ΕΝΩΣΗΣ που δεν έχουν εκθεσιακό χώρο στην Αττική.

4) Θα δημιουργηθεί διεθνές SITE που θα προβάλλει τα προϊόντα και τα εμπορεύματα των μελών διεθνώς σε όλες τις γλώσσες. Υπάρχουν πολλοί και σοβαροί λόγοι που συμφέρει τους παραγωγούς να γίνουν μέλη στην ΕΝΩΣΗ και να συνεργάζονται μαζί της, Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ.

Εξασφαλίσαμε το πρώτο κτήριο που θα στεγάσει την πρώτη ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ. Η μηνιαία συνδρομή που θα συμφωνηθεί με τον κάθε παραγωγό θα αρχίσει από την ημέρα λειτουργίας της ΑΓΟΡΑΣ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσαρμόζεται ανάλογα με την κάθε περίπτωση και θα συμπληρώνεται ή θα τροποποιείται προς το καλύτερο σύμφωνα με τις συνθήκες και με τα δεδομένα της κάθε χρονικής περιόδου.

Ποιος άλλος μπορεί σε συνθήκες ελεύθερης διαμόρφωσης τιμών της Αγοράς να κατεβάσει τις τιμές, εκτός από τους καταναλωτές. Οι καταναλωτές στην υπόλοιπη Ευρώπη λειτουργούν ως κυματοθραύστες στην άνοδο των τιμών, ως ένας εναλλακτικός τρόπος αγοράς που αναγκάζει και τους ιδιώτες να συνετιστούν στην πολιτική πωλήσεών τους, προσφέροντας ένα πρόσθετο σταθεροποιητικό σύστημα στην αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία του 1983 από το βιβλίο «Αστικοί και Γεωργικοί Συνεταιρισμοί» του Γεωργίου Δασκάλου (Εκδόσεις Σύγχρονη εκδοτική), στην Ευρωπαϊκή Ένωση 16.000.000 (25.000.000 το έτος 2006) ή το 5% του πληθυσμού της είναι μέλη καταναλωτικών συνεταιρισμών.

Αυτό το 5% είναι ικανό να οδηγεί και τα μη συνεταιριστικά καταστήματα τροφίμων να πωλούν φθηνότερα. Ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχει και άλλη επιλογή, αυτή των καταναλωτικών συνεταιρισμών, οι καταναλωτές στην Ελλάδα, είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν μόνο από το σύστημα της ελεύθερης αγοράς σε όποια τιμή επιλέγουν τα καταστήματα, που είναι συνήθως στα όρια της οικονομικής αντοχής τους.

Η ΕΝΩΣΗ θα διαθέτει προϊόντα στους καταναλωτές χωρίς την επιβάρυνση μεσαζόντων και καταστηματαρχών. Το κάθε προϊόν θα έρχεται κατευθείαν από τον παραγωγό/ κατασκευαστή του. Έτσι δεν θα επιβαρύνονται οι καταναλωτές τα «ενδιάμεσα καπέλα» στην τιμή.

Θα εξασφαλίζει αγαθά που θα έχει ελέγξει η ίδια.. Για κάθε παραγγελία θα έρχεται σε συνεννόηση και επαφή με τον παραγωγό/κατασκευαστή, έχοντας «εποπτεύσει» στα στάδια παραγωγής/κατασκευής, έχοντας επιβλέψει τις εγκαταστάσεις και υποδομές και έχοντας οι ίδιοι γευτεί ή δοκιμάσει τα προϊόντα.

Εξάλλου ο κάθε προμηθευτής θα γνωρίζει ότι σε περίπτωση προμήθειάς μας με αγαθά δεύτερης διαλογής, δεν θα τον ξανά προτιμήσουμε!
Θα είναι άλλωστε και τακτική μας η επιλογή προμηθευτών έπειτα από σύστασή τους από κάποιο μέλος του οργανισμού μας. Όλα τα προϊόντα θα είναι νέας εσοδείας.

Η ΕΝΩΣΗ δεν θα διαθέτει εγκαταστάσεις για αποθήκευση προϊόντων,καθώς θα παραγγέλνουμε ποσότητες αναλόγως της ζήτησης. Το σύστημα που θα αναπτύξουμε θα εξασφαλίζει την δυνατότητα στα μέλη μας να παραγγέλνουν κάθε φορά με ακρίβεια τις ποσότητες που χρειάζονται, ώστε να μην μένουν αδιάθετα αγαθά στα ράφια.

Όλα τα προϊόντα θα είναι ελληνικά. Διότι είναι τα καλύτερα και διότι θέλουμε να στηρίξουμε τον Έλληνα παραγωγό και κατασκευαστή.

Η ΕΝΩΣΗ είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε κέρδος αποφασίσουμε να λαμβάνουμε, θα πρέπει να δίδεται σε κοινωφελείς σκοπούς. Μπορούμε έτσι να σχηματίσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης.

5. ΜΕΛΗ

Μέλος μπορεί να γίνει κάθε φυσικό πρόσωπο που ως καταναλωτής και παραγωγός, αποδέχεται τους σκοπούς της και επιθυμεί να συμβάλλει στην επίτευξη των σκοπών αυτών.
Όλα τα μέλη, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους κατατάσσονται στη δύναμη της αντίστοιχης Περιφερειακής  Οργάνωσης της ΕΝΩΣΗΣ.

Παύουν να είναι μέλη του:

Όσοι παραιτούνται με έγγραφη δήλωσή τους.
Όσοι διαγράφονται κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του Κεντρικού  Συμβουλίου είτε λόγω αδικαιολόγητης καθυστέρησης καταβολής συνδρομής τους, είτε λόγω συμπεριφοράς τους που είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητά τους ως μελών του.

6. ΠΟΡΟΙ.

Πόροι της ΕΝΩΣΗΣ  είναι:
(α) Για τα ΜΕΛΗ εγγραφή είναι συμβολική
(β) Η Μηνιαία συνδρομή των παραγωγών που θα συμμετέχουν με προϊόντα τους στις αγορές και τα καθαρά κέρδη από την πώληση των προϊόντων.
(γ)  Η ετήσια συνδρομή των στελεχών του Διοικητικού συμβουλίου και των εκπροσώπων της ΕΝΩΣΗΣ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας είναι 200 ευρώ. Πόροι επίσης μπορούν να προέλθουν από δωρεές, επιχορηγήσεις, κληρονομιές, κληροδοσίες, ακόμη και εμπορικές δραστηριότητες, η άλλα νόμιμα έσοδα από διάφορες άλλες δραστηριότητες, διαφημίσεις, λαχειοφόρες αγορές και άλλες.

7.ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Η ΕΝΩΣΗ διοικείται από το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και από το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.
Η θητεία των μελών είναι διαρκής, και ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ από τον Διεθνή Κοινωνικοπολιτικό οργανισμό Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.

8. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΑΜΕΙΟ.

Διαχειριστής- ταμίας  επιλέγεται, εξειδικευμένος φοροτεχνικός, ο οποίος ενημερώνει τα βιβλία της ΕΝΩΣΗΣ  και ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο για το ταμείο.
(β) Όλα τα έσοδα καταθέτονται σε τραπεζικό λογαριασμό της ΕΝΩΣΗΣ.
(γ) Όλα τα στελέχη και μέλη της ΕΝΩΣΗΣ, παρέχουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικώς και αφιλοκερδώς και ουδεμία απαίτηση οικονομική έχουν από την ΕΝΩΣΗ παρά μόνο την υποχρέωση να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους ανάλογα με τις υπηρεσίες που τους παρέχει η ΕΝΩΣΗ και αναφέρονται σε ιδιωτικό συμφωνητικό. Έχουν επίσης όλα τα δικαιώματα και τα προνόμια ως μέλη που απορρέουν από την αρμόδια νομοθεσία.

ΑΘΗΝΑ 2–4–2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.
Κων/νος  Ντάλιος.          

Κεντρικά Γραφεία

Ιθάκης 84

Αθήνα

Τηλεφωνικό κέντρο: 2130284225 - 6934888831

 

 

 

Ενώσεις

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας. Είναι ...
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - 1) Η ...
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ...

Κινήματα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ...
Οι νταβατζήδες της πολιτικής παρέα με τους ...
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ  ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ...