wrapper

Ανακοινώσεις

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.
Τώρα που πέρασε το γκρίζο του χειμώνα και ήρθε το ανοιξιάτικο φως εύχομαι το φως της Λαμπρής να φωτίζει τις σκέψεις σας και με νέες δυνάμεις ν’ ανταποκριθείτε στις ελπίδες και τις προσδοκίες του Λαού μας.

Σήμερα πρώτη Μαΐου ημέρα συμβολική αποφάσισα να σας γράψω με σκοπό πάντα να σας επιρρεάζω θετικά.

Σας διαβεβαιώνω ότι όπως στήριξα τον πρώην Πρωθυπουργό έως το τέλος της θητείας του, το ίδιο θα πράξω και με σας έως τις επόμενες εκλογές διότι θεωρώ ότι είναι και δική μου ευθύνη που είστε σήμερα Πρωθυπουργός εφ όσον συνεργαστήκαμε προεκλογικά με την συμμετοχή του Γενικού μας Γραμματέα στο ψηφοδέλτιό σας.

Θα προσπαθήσω να σας περιγράψω ορισμένα πολιτικά γεγονότα σύμφωνα με τη δική μου άποψη. Πολλοί και μάλιστα αρκετοί απ’ αυτούς που επιρρεάζουν την κοινή γνώμη με τα μέσα που διαθέτουν θεωρούν ότι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και η Κυβέρνηση χρεοκόπησαν στη συνείδηση του κόσμου και δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα περισσότερο τουλάχιστον αυτό διακηρύττουν.

Πιστεύω ότι βιάστηκαν να εκδηλώσουν την ηθελημένη άποψή τους και θα διαψευστούν. Από την πλευρά σας χρειάζονται έξυπνες κινήσεις, συντονισμός, πολιτική τακτική και κανόνες που θα ρυθμίζουν και την κάθε λεπτομέρεια στο κόμμα και στην Κυβέρνηση.

Οι καλές προθέσεις και οι αξιόλογες πολιτικές προσωπικότητες που διαθέτετε δεν επαρκούν.Στο κόμμα και στην Κυβέρνηση υπάρχουν χιλιάδες πρόσωπα που λειτουργούν με την λογική του όχλου.

Η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι το Μάρτη του 2004 έδιωξε μια κακή Κυβέρνηση εκείνη του ΠΑΣΟΚ της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και της αναποτελεσματικότητας και ανέδειξε κυβέρνηση τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που είχε σημαία την εξυγίανση του πολιτικού μας συστήματος και την τιμωρία των ενόχων που είχαν φέρει την χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Οι περισσότεροι πολίτες πιστεύουν ότι μέχρι τώρα η νέα Κυβέρνηση αποδείχτηκε ότι είναι αδύναμη, άπειρη, αναποτελεσματική και αναξιόπιστη. Οι περισσότεροι αισθάνονται απογοητευμένοι και το γεγονός ότι αυτό έχει ανοίξει την όρεξη για παλιννόστηση στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί και τον μεγάλο εφιάλτη τους.

Οι πολίτες που είναι απογοητευμένοι θα περιμένουν ένα σωτήριο σάλπισμα από έναν νέο ηγέτη που θα συγκροτήσει τον τρίτο πόλο εξουσίας ένα νέο πολιτικό φορέα που θα καταξιώσει την πολιτική ώστε να δώσει στη χώρα και στο λαό μας αυτά που χρόνια τώρα του έχουν στερήσει τα δύο κόμματα, θα δικαιώσει τις προσδοκίες του, θα εξυγιάνει το πολιτικό μας σύστημα και θα φέρει την Άνοιξη στην χώρα μας. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει αυτός ο ηγέτης διότι απλούστατα στη νέα εποχή δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν ηγέτες.

Σήμερα τα θεσμοθετημένα όργανα γίνονται δημοκρατικότερα, τα μέσα ενημέρωσης φέρνουν σε άμεση επαφή τους πολιτικούς με τους πολίτες και τους απομυθοποιούν. Οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι οι πολιτικοί είναι κοινοί θνητοί με ανθρώπινες αδυναμίες και ελαττώματα. Όποιος πολιτικός σήμερα προσποιείται τον ηγέτη, πιστεύω ότι γελειοποιείται.

Πραγματικός ηγέτης μπορεί να αναδειχτεί μόνο ο ίδιος ο λαός μας. Χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις και νέοι θεσμοί ώστε οι πολίτες να συμμετέχουν στις προσπάθειες της Κυβέρνησης και επί πλέον να ενημερώνονται και να αποφασίζουν με δημοψηφίσματα για πολιτικές που είναι ταυτόσημες με την ίδια τη ζωή τους.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ πιστεύω ότι έχετε τις καλύτερες προθέσεις. Γνωρίζω και αντιλαμβάνομαι ότι αντιμετωπίζετε πολλές δυσκολίες. Υπάρχουν προβλήματα που οδηγούν σε αδιέξοδο. Σίγουρα υπάρχουν λύσεις δίκαιες για τους πολίτες. Δεν είστε θαυματοποιός ούτε Θεός.

Δεν είναι απαραίτητο να έχετε πάντα έτοιμη την λύση για το κάθε πρόβλημα, διότι μπορεί να αποδειχτεί επιζήμια και να επιδεινώσει το πρόβλημα ή να δημιουργήσει άλλα προβλήματα. Μια λάθος απόφαση μπορεί να μετατραπεί σε εγκληματική ενέργεια κατά της χώρας και του λαού μας.

Μια σωστή δημοκρατική Κυβέρνηση λειτουργεί όπως ένας απλός διαχειριστής που οφείλει να παίρνει εντολές και να αποδίδει το λογαριασμό. Για ερήμην επιζήμιες αποφάσεις ευθύνεται και πρέπει να τιμωρείται. Νόμοι που απαλλάσσουν τους πολιτικούς από ποινικές ευθύνες και τους αποδίδουν μόνο πολιτικές είναι αντισυνταγματικοί και πρέπει να καταργηθούν. Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητήσετε λύσεις και με δημοψηφίσματα.

Πιστεύω ότι πρέπει να αποφεύγετε ενέργειες που υποδηλώνουν κατάχρηση εξουσίας και υπεροψία. Πιστεύω ότι έχετε τις προϋποθέσεις να συγκροτήσετε τον τρίτο πόλο εξουσίας που προανέφερα σε συνεργασία με τους πολίτες μέσα στο κόμμα σας μέσα στην Κυβέρνηση.

Πολλές φορές διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει η κοινή λογική σε πολύ σοβαρά θέματα. Ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν άνευ ουσίας, χωρίς να γνωρίζουν τον προορισμό τους. Ένα παράδειγμα που είναι και επίκαιρο λόγω των προσεχών εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία η διοίκηση της κάθε νομαρχίας είναι αιρετή. Ο υπερνομάρχης, ο νομάρχης και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι εκπροσωπούν τους πολίτες που τους εκλέγουν.

Παλαιότερα εδιορίζονταν από την εκάστοτε Κυβέρνηση και λειτουργούσαν ως διοικητικοί υπάλληλοι. Σήμερα δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα. Λειτουργούν πάλι ως διοικητικοί υπάλληλοι. Δεν γνωρίζουν τις δυνατότητες που έχουν και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες της περιφέρειά τους. Προς το παρόν δεν τις κάνω γνωστές για να εκθέσω όλους αυτούς τους άσχετους που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας.

Δεν θα επεκταθώ θα σας εκθέσω μόνο ένα προβληματισμό μου σχετικά με τους υπαλλήλους συνεργάτες σας στο Πρωθυπουργικό σας γραφείο, που παραλαμβάνουν τις επιστολές μου. Έχω την εμπειρία από τις επιστολές που έστελνα στον πρώην Πρωθυπουργό κύριο Σημίτη. Πάντα την δεύτερη εβδομάδα ελάμβανα μια ευγενική λιτή απάντηση που πολλές φορές μου φαινόταν αστεία διότι ήταν άσχετη με το περιεχόμενο.

Προβληματίστηκα εάν τις επιστολές μου τις διάβαζε ο Πρωθυπουργός και επικοινώνησα τηλεφωνικά με την διευθύντρια του γραφείου του που υπέγραφε τις απαντήσεις αν’ αυτού. Με διαβεβαίωσε λοιπόν ότι όχι μόνο τις διάβαζε αλλά καθιέρωσε και ειδικό αρχείο στο Μέγαρο Μαξίμου για ανάλογες επιστολές. Ενδεχομένως η κυρία να είχε την εντολή να διαβάζει η ίδια τις επιστολές να τις αξιολογεί και να απαντά.

Εάν αυτό έγινε θεωρώ ότι ήταν εγκληματικό για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό διότι όλες μου οι επισημάνσεις επαληθεύτηκαν. Πιστεύω ότι εάν έπαιρνε στα σοβαρά αυτά που του έγραφα και με αξιοποιούσε ακόμη θα ήταν Πρωθυπουργός και πολύ αγαπητός στους πολίτες. Επί πλέον εκτέθηκε εάν δεν τις γνώριζε διότι οι επιστολές από έναν συνεργαζόμενο πολιτικό αρχηγό είναι δημόσιες, εκφράζουν πολιτική και κοινοποιούνται.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ σας έχω στείλει αρκετές επιστολές και έχω λάβει μόνο μια τυπική απάντηση που την υπογράφει ο κύριος Αγγέλου. Θεωρώ ότι έχετε υποχρέωση να διαβάζετε αυτά που σας γράφω ακόμη κι αν θεωρείτε ότι δεν σας εκφράζουν διότι είμαι πολιτικός αρχηγός κόμματος που δεχτήκατε την προεκλογική συνεργασία του με την συμμετοχή του εκπροσώπου του στο ψηφοδέλτιό σας. Με την δήλωση συνεργασίας που υπέγραψα προεκλογικά στον Άρειο Πάγο συστράτευσα τον κοινωνικοπολιτικό οργανισμό «ΛΕΥΚΟ» και τις ΕΝΩΣΕΙΣ του με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στις εκλογές του 2004.

Στη ρύμη του λόγου μου σας εξέφρασα μία από τις πικρίες μου από την υπεροπτική συμπεριφορά σας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας

Ποσό
 EUR

Κεντρικά Γραφεία

Ιθάκης 84

Αθήνα

Τηλεφωνικό κέντρο: 2130284225 - 6934888831

 

 

 

Ενώσεις

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας. Είναι ...
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - 1) Η ...
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ...

Κινήματα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ...
Οι νταβατζήδες της πολιτικής παρέα με τους ...
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ  ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ...