wrapper

Ανακοινώσεις

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.
Από την αρχή πίστεψα τις ειλικρινείς και καλές σας προθέσεις για συναινετική και Εθνική πολιτική χωρίς κομματικές εμπάθειες και δικαιώθηκα. Σας συγχαίρω για την επιλογή του κυρίου Παπούλια.

Στο παρελθόν σε κρίσιμες περιόδους διατύπωσα εγγράφως πολιτικές διαγνώσεις, προβλέψεις και προτάσεις στον πρώην Πρωθυπουργό και σε σας και ο χρόνος με δικαίωσε. Ελεύθερα και με ειλικρίνεια εγγράφως σας εκφράζω τις πολιτικές μου απόψεις με σκοπό να σας επιρρεάσω θετικά γιατί ουσιαστικά εσείς παίρνετε τις αποφάσεις. (Προς το παρόν δεν έχω άλλο τρόπο να υπηρετήσω τα δίκαια της κοινωνίας των πολιτών.

Πέρα από τις προσπάθειες που καταβάλλετε σαν Κυβέρνηση και τη θετική προσφορά σας στο σύντομο χρονικό διάστημα, έχω την αίσθηση ότι απομακρύνεστε από τη σωστή κατεύθυνση. Η γενική εικόνα είναι δυσάρεστη. Διαπιστώνω ότι από την ύπαρξη του ΕΥΡΩ στη χώρα μας διαπράττεται ένα διαρκές κοινωνικό αδίκημα εις βάρος των μισθωτών, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων και των αγροτών.

Δημιουργήθηκε και διευρύνεται μια τεράστια ανισότητα σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους και με μία τάξη σκανδαλωδώς ευνοημένων οικονομικά στη χώρα μας. Θεωρώ ότι υπεύθυνη είναι η προηγούμενη Κυβέρνηση που με ψεύτικα οικονομικά στοιχεία επεδίωξε και πέτυχε το κοινό Ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ευθύνεται επίσης η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γιατί εξαπατήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση, ενώ όφειλε να ελέγχει. Οφείλει επίσης να αποζημιώσει τους Έλληνες πολίτες και να μην αδιαφορεί αν και γνωρίζει τις ευθύνες της και το αδίκημα. Οι Έλληνες πολίτες που δεν ευθύνονται γιατί να πληρώνουν τις παρανομίες και τις παρατυπίες της προηγούμενης Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σημερινή Ελληνική Κυβέρνηση ευθύνεται διότι ενώ βλέπει τον Λαό της να υποφέρει και να πληγώνεται η υπερηφάνεια του Αγρότη, του Μικρομεσαίου, του Μισθωτού και του Συνταξιούχου, δεν ταυτίζεται μαζί τους και δεν καταγγέλλει το αδίκημα ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγνωρίσει το λάθος της και να καλύψει τη διαφορά που προκύπτει από τους μισθούς των άλλων Ευρωπαίων πολιτών. Και ενώ η κάθε Ελληνική οικογένεια ζει το δράμα της.

Η τηλεόραση που είναι το μόνο ψυχαγωγικό μέσο για όλους όσους υποφέρουν οικονομικά με κριτήριο τα νούμερα της τηλεθέασης. Παρουσιάζει εικόνες που προκαλούν το αίσθημα όλων αυτών που στερούνται τα απαραίτητα. Πολλές φορές έχω την αίσθηση ότι βιώνουμε, συμμετέχουμε σε μία κακόγουστη θεατρική παράσταση όπου ο καθένας έχει το ρόλο του. Είναι τόσο απίθανα και παράδοξα αυτά που συμβαίνουν ώστε τα πραγματικά γεγονότα μόνο ως ψεύτικα μπορούν να αιτιολογηθούν.

Κάποτε μιλήσατε για επανίδρυση του κράτους. Πιστεύω ότι δεν συνειδητοποιήσατε το μέγεθος του προβλήματος. Πιστεύω ότι δεν εστιάσατε στη βάση του προβλήματος. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω τα εξής. Σήμερα δυστυχώς όλες οι εξουσίες πηγάζουν και εξαρτώνται από τα δύο τεράστια υδροκέφαλα κόμματα που μονοπωλούν την διακυβέρνηση και την αντιπολίτευση της χώρας εδώ και πολλά χρόνια και από τον Πρωθυπουργό.

Οι μικρότερες υγιείς πολιτικές δυνάμεις που είναι απαραίτητες για την σύνθεση και την πολυφωνία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος αντιμετωπίζονται με τρόπο απαράδεκτο. Σήμερα δυστυχώς σχεδόν όλες οι εξουσίες επικεντρώνονται ουσιαστικά σε ένα πρόσωπο. Στον Πρωθυπουργό της χώρας. Ο Πρωθυπουργός ως αρχηγός του κόμματος επικυρώνει τις επιλογές των προσώπων στους εκλογικούς συνδυασμούς.

Ως Πρωθυπουργός επιλέγει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Κυβέρνηση και επικυρώνει όλους τους διορισμούς στις διοικητικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού. Κομματικά στελέχη, Βουλευτές, Υπουργοί, διευθυντές οργανισμών, Γενικοί γραμματείς, Διευθυντές, Πρόεδροι και μέλη επιτροπών και πολλοί άλλοι εξαρτώνται από τον Πρωθυπουργό. Είναι ή δεν είναι ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά ο απόλυτος άρχων;

Οι όποιες δικαιολογίες περί εκλογής με δημοκρατικές διαδικασίες είναι αβάσιμες. Οι πολίτες ψηφίζουν κάθε τέσσερα χρόνια και η πλειοψηφία τους εγκλωβίζεται από τα δύο κόμματα. Εάν ο όποιος Πρωθυπουργός από τις υπερεξουσίες (άνθρωπος είναι πάρουν τα μυαλά του αέρα) και παίρνει επιζήμιες αποφάσεις, ποιος θα του αντισταθεί τη στιγμή που υπάρχει εξάρτιση και υποτέλεια;

Πολλές φορές μου φαίνονται πολύ αστείες διάφορες διορισμένες σοβαροφανείς φυσιογνωμίες που εμφανίζονται στα παράθυρα με βαρύγδουπους τίτλους και μας κάνουν κήρυγμα. Πολλές φορές την οργή και τον θυμό τον διαδέχεται το γέλιο. Πολύ φοβάμαι ότι αργά ή γρήγορα οι συμπολίτες μας αντί να διαμαρτύρονται θα αρχίσουν να γελούν με νόημα.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ τώρα πριν είναι πολύ αργά, επανιδρύσετε το κράτος δημιουργώντας ασφαλιστικές δικλίδες ώστε τα θεσμικά του όργανα να λειτουργούν συλλογικά και ανεξάρτητα από κομματικές επιρροές. Αφαιρέσετε τις υπερεξουσίες που έχει ο Πρωθυπουργός. Δημιουργήστε τις προϋποθέσεις ώστε να υπάρχουν περισσότερα και μικρότερα κόμματα στη Βουλή των Ελλήνων.

Προσοχή σας παρουσιάζεται η μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσετε έργο προσφορά στη χώρα και στους πολίτες. Μην εντυπωσιάζεστε απ’ όλ’ αυτά που είναι ευτελή και εφήμερα. Ποιος ασχολείται σήμερα με τον κύριο Σημίτη; Ξαφνικά όλοι τον ξέχασαν. Επειδή μου φαίνονται πολύ τυπικές και αστείες οι σοβαροφανείς απαντήσεις που έχω λάβει κατά καιρούς από Πρωθυπουργικά γραφεία, θα σας παρακαλέσω εάν θέλετε να μου γράψετε ο ίδιος.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας

Ποσό
 EUR

Κεντρικά Γραφεία

Ιθάκης 84

Αθήνα

Τηλεφωνικό κέντρο: 2130284225 - 6934888831

 

 

 

Ενώσεις

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας. Είναι ...
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - 1) Η ...
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ...

Κινήματα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ...
Οι νταβατζήδες της πολιτικής παρέα με τους ...
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ  ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ...