wrapper

Ανακοινώσεις

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.


Σ’ αυτή τη κρίσιμη χρονική περίοδο για τη χώρα μας που με την ψήφο τους οι συμπολίτες μας θα καθορίσουν την μελλοντική πορεία της και την ευημερία τους, το «ΛΕΥΚΟ», τα στελέχη του και εγώ προσωπικά, επιβάλλεται, έχουμε χρέος να παρέμβουμε αποτελεσματικά.

Πολλές φορές σας έχω τονίσει ότι το «ΛΕΥΚΟ» ταυτίστηκε με την Λαϊκή συνείδηση και την εκφράζει απόλυτα με πράξεις που αποδεικνύονται και δικαιώνονται από το χρόνο. Όλα όσα πρόβλεψα και σας υπέδειξα εγγράφως όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνάτε επαληθεύτηκαν. Πιστεύω ότι και αυτά που σας γράφω θα επαληθευτούν απόλυτα.

Γνωρίζω ότι θα σας πικράνω, ότι θα στεναχωρεθείτε. Είμαι σίγουρος ότι αργότερα θα με ευγνωμονείτε, εάν επιρρεαστείτε έστω και ελάχιστα και διαμορφώσετε ανάλογα την προεκλογική πολιτική στάση σας. Επίσης γνωρίζω και αυτό αποδεικνύεται από αυτά που κατά καιρούς σας έγραφα ότι αρκετές φορές επιρρεαστήκατε θετικά από τις απόψεις μου.

Αυτό που ακόμη δεν μπορώ να κατανοήσω είναι γιατί ενώ σε κρίσιμες πολιτικές φάσεις, τις εκφράζατε στις ομιλίες σας και εισπράττατε τις επιδοκιμασίες της κοινωνίας γενικότερα, στο παραπέντε όταν έπρεπε να τις πραγματοποιήσετε, δειλιάζατε και λειτουργούσατε αντίθετα με αυτά που προηγουμένως διακηρύττατε, απογοητεύοντας όλους όσους σας επιδοκίμασαν.

Η ιστορία μας δίδαξε ότι οι εμφύλιες εχθρότητες και οι κομματικές εμπάθειες έφεραν την καταστροφή. Εμείς οι Έλληνες αποδείχτηκε ότι όταν είμαστε ενωμένοι, ευημερούμε. Τώρα λοιπόν στην προεκλογική περίοδο που οξύνονται τα πνεύματα, εσείς ως αρχηγός και τα στελέχη σας δεν πρέπει να ξύνετε πληγές του παρελθόντος, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Είναι ολέθριο σφάλμα για προσωπικά και κομματικά οφέλη να υπονομεύεται το όφελος της χώρας και η ενότητα των πολιτών.

Γιατί όλες αυτές οι κορόνες για την δεξιά του παρελθόντος. Ειδικά εσείς ως εκσυγχρονιστής πρέπει να βλέπετε το μέλλον και όχι το παρελθόν. Να προχωράτε μπροστά και όχι να γυρίζετε πίσω. Ο ουσιαστικός πολιτικός αντίπαλος σας είναι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έλαβε σχεδόν τις ίδιες ψήφους που λάβατε και σεις στις προηγούμενες εκλογές. Επειδή λοιπόν δεν του δόθηκε η ευκαιρία να κυβερνήσει, να διαχειριστεί τα συμφέροντα των Ελλήνων, δεν έχετε δικαίωμα να τον κρίνετε και πολύ περισσότερο να τον υπονομεύετε και να τον κατηγορείτε.

Αυτό αποδεικνύει ότι δεν σέβεστε τον θεσμό, τον πολιτικό σας αντίπαλο και τους πολίτες που εκπροσωπεί. Εσείς και τα στελέχη σας επιμόνως αναφέρεστε στα περιβόητα προεκλογικά προγράμματα και ισχυρίζεστε ότι μόνο εσείς έχετε τα καλύτερα προγράμματα και με αφέλεια κατηγορείτε όλους τους άλλους ότι δεν έχουν πρόγραμμα για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και πολίτες.

Η λέξη πρόγραμμα δυστυχώς σήμερα έχει χάσει το νόημά της. Στο όνομα κάποιων προγραμμάτων πραγματοποιήθηκαν εξωφρενικές προχειρότητες με αρνητικά αποτελέσματα. Φανταστείτε στο όνομα της ΕΙΡΗΝΗΣ να γίνονται βρώμικοι πόλεμοι με ολέθρια αποτελέσματα. Οι λέξεις ΕΙΡΗΝΗ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ έχουν πολλά κοινά σημεία. Είναι έννοιες που προσφέρουν ελπίδα καλύτερης ζωής στους πολίτες. Αυτές τις έννοιες δεν έχει το δικαίωμα κανένας να τις βεβηλώνει εξαπατώντας τους πολίτες.

Γιατί όλ’ αυτά τα χρόνια οι διάφορες κυβερνήσεις που παρουσίαζαν προεκλογικά το πρόγραμμά τους, δεν έλυσαν τα προβλήματα με αποτέλεσμα να διαπιστώνεται κάθε φορά ότι είμαστε η πιο πρόχειρη και απρογραμμάτιστη χώρα; Προσωπικά το πρόγραμμα το βλέπω από άλλη σκοπιά. Πρέπει πρώτα να γίνεται η σωστή διάγνωση του κάθε προβλήματος από εξειδικευμένους επιστήμονες που θα αποτελούν εξειδικευμένες επιτροπές. Τα προβλήματα είναι σύνθετα.

Δεν μπορεί ο κάθε πολιτικάντης, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση η έστω κάποια σχέση με το αντικείμενο, να γράφει προγράμματα στο γόνατο. Επίσης ο χρόνος παίζει σπουδαίο ρόλο στη διάγνωση και λύση του προβλήματος. Το πρόβλημα δεν μένει στάσιμο. Συνεχώς μεταβάλλεται.

Πιστεύω πως δεν είναι δυνατόν να βρεθεί λογικός άνθρωπος που ν’ αμφισβητήσει αυτή την αντιμετώπιση. Σας βλέπω στην τηλεόραση που εγκαινιάζετε τα διάφορα έργα και μου κάνει εντύπωση ότι απουσιάζουν και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων. Τα έργα αυτά ανήκουν αποκλειστικά σε σας; ή στο Λαό; Έγιναν με δικά σας χρήματα; Οι Έλληνες πολίτες δεν σας ανέθεσαν την διαχείριση;

Εσείς ως διαχειριστής τώρα που τελειώνει η θητεία σας, δεν είστε υποχρεωμένος να αποδώσετε τον λογαριασμό; Με έκπληξη εμείς οι πολίτες αντί να σας δούμε με ταπεινότητα να μας παρουσιάζετε τα έργα και τον λογαριασμό με αποδεικτικά στοιχεία, σας βλέπουμε να παρουσιάζεστε ως μεσίες που μόνο εσείς καταφέρατε και δημιουργήσατε αυτά τα έργα. Δεν πληρωθήκατε τους παχυλούς μισθούς σας; Όλοι όσοι εργάστηκαν δεν πληρώθηκαν; Οι εταιρείες δεν εισέπραξαν το εργολαβικό τους κέρδος;

Εάν μετρήσουμε τα πρόσωπα που χρησιμοποιήσατε στην κυβέρνηση, δεν είναι περισσότερα από εκατό. Αλήθεια πιστεύετε ότι μεταξύ των Ελλήνων πολιτών δεν υπήρχαν ικανότεροι από τα ίδια πρόσωπα που χρησιμοποιούσατε σε κάθε ανασχηματισμό απλώς σε διαφορετική θέση κάθε φορά;

Δεν είναι παράλογο να λέτε στους πολίτες ότι εσείς είστε οι ικανότεροι και να ζητάτε την ψήφο τους για άλλα τέσσερα χρόνια τη στιγμή που τους περιφρονείτε αδιαφορώντας να εξηγήσετε και να αποδείξετε τι κάνατε τα χρήματα που διαχειριστήκατε μέχρι σήμερα; Έχει άδικο ο πρόεδρος της Ν.Δ. που επικαλείται με κάθε τρόπο την διαφάνεια; Είχατε δίκιο όταν διαγράψατε τον Βουλευτή σας κ. Σπυριούνη, όταν ταυτίστηκε με τη θέση της Ν.Δ. για την διαφάνεια; Δεν είναι καλύτερα τώρα πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας με σεμνότητα να αποδώσετε τον λογαριασμό της διαχείρισης σε μία επιτροπή που θα διορίσει νομίμως η κυβέρνηση;

Τι περιμένετε; Την επιτροπή αυτή να την διορίσει μετά τις εκλογές η Ν.Δ. και να σας υποχρεώνει εσάς και τα στελέχη της κυβέρνησης σε απολογία; Αποδείχτηκε ότι ουσιαστικά δεν τολμήσατε το περιβόητο άνοιγμα στην κοινωνία. Μόνο το επικαλεστήκατε, το προπαγανδίσατε. Η κοινωνία δεν είναι τα εκατό στελέχη σας. Η κοινωνία είναι πηγή αστείρευτη με τρεχούμενο καθαρό νερό. Εσείς περιοριστήκατε σε μία λιμνούλα με στάσιμο νερό που στέρεψε.

Δεν είναι παράλογο εσείς και τα ίδια στελέχη σας να ζητάτε από τους πολίτες την εντολή για άλλη μία τετραετία;

Ειλικρινά μου είναι αδιανόητο δεν μπορώ να καταλάβω πως πιστεύετε ακόμη, ότι οι πολίτες θα σας ξαναψηφίσουν. Λέτε οι πολίτες να είναι τόσο βλάκες; Μήπως τα χρονικά περιθώρια που σας έδωσαν, μήπως την ανοχή τους την παρεξηγήσατε;

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ. Επειδή στο ενεργητικό σας υπάρχουν και πάρα πολλά θετικά και ακόμη η δημόσια εικόνα σας είναι θετική, τώρα όσο έχετε χρόνο παραδώσετε την σκυτάλη και αποχωρήσετε αξιοπρεπώς. Εάν είστε εγκλωβισμένος και δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά, τότε χαμηλώσετε τους τόνους, σεβαστείτε τους αντιπάλους, αγωνιστείτε τίμια και εάν χάσετε, δεχτείτε την ήτα με αξιοπρέπεια. Συγχαρείτε τους νικητές και δηλώσετε ότι θα τους στηρίξετε στην δύσκολη προσπάθειά τους.

Ειλικρινά πιστεύω ότι ειδικά εσάς η ήτα θα σας λυτρώσει. Εμείς στο «ΛΕΥΚΟ» συνεχίζουμε τον ανηφορικό μας δρόμο. Είμαστε υποχρεωμένοι εφ’ όσον έχουμε ταυτιστεί με την Λαϊκή συνείδηση και αποδεδειγμένα την εκφράζουμε, να υποστηρίξουμε το κόμμα που θα έχει την πλειοψηφία και αυτό αυτή τη φορά θα είναι η «Νέα Δημοκρατία».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας

Ποσό
 EUR

Κεντρικά Γραφεία

Ιθάκης 84

Αθήνα

Τηλεφωνικό κέντρο: 2130284225 - 6934888831

 

 

 

Ενώσεις

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας. Είναι ...
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - 1) Η ...
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ...

Κινήματα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ...
Οι νταβατζήδες της πολιτικής παρέα με τους ...
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ  ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ...